Warsalongen

Warsalongen är en konstutställning och auktion till förmån för barn i krig. I år hittar ni Warsalongen på Uppsala Auktionskammare i Stockholm den 9–21 februari!
War Child Sweden_warsalongen_220220

Den 9 februari öppnar vi upp Warsalongen på Uppsala Auktionskammare! Ett 20-tal konstnärer har donerat konstverk som auktioneras ut till förmån för War Child. Utställningen kommer att hålla öppet den 9–20 februari 2024 på Nybrogatan 20 i Stockholm och auktionen kommer att pågå online för att avslutas med slagauktionen den 21 februari.

Öppettider för utställningen:

Vardagar 10.00–17.00 under perioden 9–20 februari.

Slagauktion:

21 februari 10.00 Uppsala Auktionskammare, Magasin 1, Frihamnen

Vi är stolta över att kunna presentera att följande konstnärer deltar i Warsalongen 2024:

Amanda Karlsson, Andy Voitka, Anna Brandt, Carin Bildt, Cecilia Edefalk, Clay Ketter, Eka Acosta, Erik Thörnqvist, Helene Schmitz, Josefin Tolstoy, Karin Broos, Karin Holmström, Karolina Palmér, Lisa Ling, Maria Sandström, Marianne Tan, Matilda Skoglund, Moley Talhaoui, Pernilla Roos, Pieter Ten Hoopen, Sabina von Essen, Saadia Hussain, Stefan Gadnell, Stina Wirsén, Timo Solin.

Se alla konstverk här:

I dag lever omkring 240 miljoner barn i konfliktdrabbade områden. En siffra som bara ökat de senaste åren. Bakom siffran finns barn som alla blivit offer i vuxnas krig.

För att kunna bearbeta sina krigsupplevelser och få chansen att växa upp till trygga vuxna behöver barnen rätt stöd. Genom beprövade metoder och kreativa initiativ ser vi till så att barn får psykosocialt stöd, utbildning och skydd. War Child jobbar mycket med konstnärliga uttryck för att ge barnen en möjlighet att berätta och bearbeta. Genom Warsalongen vill vi omvandla bilder som är värda pengar, till bilder som är värdefulla för barn.

Genom att köpa konst kan du vara med och förändra framtiden för dessa barn. Varje bidrag gör skillnad och gör så att vi kan stötta fler barn.

Vill du vara med och buda på konsten? Den 9 februari öppnar auktionen upp för bud online. För att buda behöver du registrera dig hos Uppsala Auktionskammare. Här hittar du all info om hur budgivningen går till.

Stort tack till alla inblandade!

Warsalongen skulle inte finnas till om det inte var för engagerade eldsjälar, dedikerade konstnärer och stöttande företag. Stort tack till:

Differ Agency som har skapat och driver Warsalongen tillsammans med oss.

Uppsala Auktionskammare som arrangerar auktion och utställning till förmån för War Child.

Alla otroliga konstnärer som donerat sina konstverk.

Taberg Media Group som sponsrar med tryckmaterial

Eventopia som hjälpt till med skyltning

M-Kopia som sponsrar med tryckmaterial

Inte bara post som levererat konst över hela Stockholm

Kungarummet Café, Karlavägen 61, Stockholm som sponsrar frukostevent

Partyproffsens Uthyrning som sponsrat med uthyrning av glas