Warsalongen

Warsalongen är en konstutställning och auktion till förmån för War Childs arbete att stötta barn med erfarenhet av krig och konflikt. Tillsammans med Above Gallery har tio konstnärer donerat konstverk som auktioneras ut på Tradera 24 februari till 12 mars.

I dag lever omkring 230 miljoner barn i konfliktdrabbade områden. En siffra som bara ökat de senaste åren, inte minst som följd av kriget i Ukraina. Bakom siffran finns barn som alla blivit offer i vuxnas krig.

Även om krig är skrämmande och fruktansvärda vet vi också att barn har en inneboende motståndskraft. Den vill vi ta till vara. För att kunna bearbeta sina krigsupplevelser och få chansen att växa upp till trygga vuxna behöver barnen rätt stöd. Och vi vet att det går. Genom beprövade metoder och kreativa initiativ ser vi till så att barn får psykosocialt stöd, utbildning och skydd. På så sätt kan de bli fria från krigets effekter och skapa sig en bättre framtid.

Genom att köpa konst kan du vara med och förändra framtiden för dessa barn. Varje bidrag gör skillnad och gör så att vi kan stötta fler barn. Tillsammans kan vi ta kriget ur barnen.

Auktionen pågår fram till den 12 mars 21.00.

Yoyo Nasty – Fadoodle

War Child Sweden_warsalongen_yoyo_220220

”Fadoodle” är ett unikt verk av Yoyo Nasty gjort år 2022. Tekniken är flashe och akryl på duk och verket mäter 50 x 40 cm. Originalverk.

Konstnären och illustratören Yoyo Nasty använder humor och lekfullhet för att skapa färgglada bilder som ofta föreställer livliga figurer som djur och växter. Genom en metod som bygger på intuition skapar Yoyo en egen värld som bjuder in betraktaren till en fantasifull och underhållande upplevelse - med inspiration från tecknade serier för att förmedla visuella berättelser och känslor.

Johan Frid – Inverterad natur

War Child Sweden_johan_f_webb_220221

”Inverterad natur” är ett verk av Johan Frid gjort år 2022. Tekniken är olja på duk och verket mäter 65 x 52 cm. Originalverk.

Johan Frid är född 1971 i Malmö och är verksam i Södersvik, Rådmansö. Han arbetar mycket med naturen och föreställningen om vad natur är. Gärna i en processform, där avtryck av naturen kan medverka i uttrycket/konstverket.

Elisabeth Henriksson – Tropaeolum majus

War Child Sweden_elisabeth_webb_230222

”Tropaeolum majus” är ett verk av Elisabeth Henriksson gjort år 2017. Tekniken är röntgenfotografi och verket mäter 68 x 97,5 cm. Upplaga 4/9

Elisabeth Henriksson är född 1975 och uppvuxen i Luleå. Verksam i Stockholm och utbildad på Konstfackskolan, Stockholm 1999-2004. Hon arbetar främst med konstnärliga gestaltningar i offentlig miljö. Något hon ofta återkommer till är repetition – hur enkla, i sig själv oansenliga element byggs samman till större strukturer och på så sätt bildar något som är större än varje enskild del i sig själv.

Emil Öhlund – Facing worlds /2

War Child Sweden_emil_webb_230222

”Facing worlds /2” är ett verk av Emil Öhlund gjort år 2020. Tekniken är giclée och verket mäter 73 x 46 cm. Upplaga 1/12.

Emil Öhlund, född 1985 i Valdemarsvik, bor och arbetar i dag i Örebro. Han har studerat på Örebro Konsthögskola 2009-2012 och är just nu aktuell med separatutställningen ”Current radian reality” i Osaka.

Ann Frössén – My garden brun

War Child Sweden_ann2_230222

”My garden brun” är ett verk av Ann Frössén gjort år 2018. Tekniken är digitalt fotocollage och verket mäter 46 x 46 cm. Upplaga 4/15.

Ann Frössén är född 1953. Verksam i Stockholm och delvis i Paris.
 Hon arbetar med måleri i storformat, offentlig konstnärlig gestaltning, skulptur, teckning, digitala bilder, grafik, film och fotografi. Havet, vågorna, träden och naturen är ständigt återkommande metaforer för vår miljö, livets många sidor, händelser och förändringar.

Peter Stridsberg – Red Fauna, 2

War Child Sweden_peter.s_webb_230222

”Red Fauna, 2” är ett verk av Peter Stridsberg gjort år 2020. Tekniken är fotografi och verket mäter 51 x 63 cm. Upplaga 4/9.

Peter Stridsberg är född 1994 i Göteborg men bor och är verksam i Umeå. Fokuset i hans konstnärskap förgrenas i att befinna sig i gränslandet mellan olika miljöer och platser där individers tillhörighet står i centrum för frågor om naturen och individen tillvaro.

John Rasimus – Istapp guldvedträ

War Child Sweden_johan_r_webb_230222

”Istapp guldvedträ” är ett verk av John Rasimus gjort år 2017. Tekniken är Träsnitt, akryl, spray och verket mäter 79 x 57 cm. Originalverk.

John Rasimus är född 1969 i Lund. Han arbetar över hela skalan från stora installationer till små teckningar, och där emellan med träsnitt på duk och animerad film med mera.

Stefan Lindqvist – Untitled

War Child Sweden_stefan_webb_230222

”Untitled” är ett verk av Stefan Lindqvist gjort år 2018. Tekniken är Akvarell på papper och verket mäter 30 x 40 cm. Originalverk.

Född i Karlstad 1965, bor och arbetar i Stockholm. ”En målning startar alltid med en platts som jag känner väl, en platts jag besökt tidigare, ibland passerar varje dag. I bilden söker jag känslan, tystnaden, försöker få tiden att stanna för ett ögonblick.”
Finns representerad hos Statens konstråd, Nationalmuseum Stockholm, Moderna Museet Stockholm, British Museum London och Konstakademins samlingar.

Joakim Allgulander – Magic Mushroom

War Child Sweden_joakim_webb_230222

”Magic Mushroom” är ett verk av Joakim Allgulander gjort år 2016. Tekniken är Giclée/screentryckt med fluorescerande(självlysande) färg och verket mäter 71 x 60 cm. Upplaga: AP 1/5.

Allgulander är född i Stockholm 1965. Han bor och arbetar i Italien och är utbildad på Konstfack, Stockholm. Han arbetar med måleri, skulptur, grafik, neon och tekniska konstruktioner.

Johan Pihl & Andreas Kock – Insynsskydd

War Child Sweden_johan_p_webb_230222

”Insynsskydd” är ett verk av Johan Pihl & Andreas Kock gjort år 2019. Tekniken är C-print bakom glas och verket mäter 126,5 x 96,5 cm. Originalverk.

Johan och Andreas samarbete utforskar tankar och idéer kring skulpturala installationer där fotografi utgjort en tydlig grund. Konsten är ett resultat av deras respektive yrkesbakgrunder: Andreas är en av Sveriges mest etablerade porträttfotografer och Johan arbetar som creative director med fokus på produktutveckling och design. Konstverket ställdes ut på Vårsalongen 2020.

War Child Sweden_samarb_ws_230222