SituationenRätt till utbildning är del av barnkonventionen. Trots det finns det miljontals barn runt om i världen som inte får gå i skolan.

År 2021 stöttade vi 648.477 barn. Det är 28.195 skolklasser.

War Child

Så erbjuder vi utbildning

"Utbildning är det mest kraftfulla vapen du kan använda för att förändra världen". Vi kan inte uttrycka det bättre än Nelson Mandela. Med utbildning kan barn forma sin egen framtid. Det gäller för alla, men utan tvekan för barn som växer upp i krig.
Nadia leest voor in de tent op een veilige plek in Mosul_War Child Irak_181004

Läsa, skriva och räkna

Läs mer Stäng

Att lära sig att läsa, skriva och räkna. Det är lättare sagt än gjort när skolbyggnader har förstörts, lärare har flytt landet eller om du bor i ett flyktingläger. Därför har vi utvecklat utbildningsprogram som erbjuder barn i krig snabb, flexibel och effektiv utbildning inom läsning och räkning, allt genom pedagogiska spel på surfplattor i enighet med respektive lands läroplan.

Kinderen volgen onderwijs in de klas op school in DR Congo_War Child_180628

Lära sig i sitt eget tempo

Läs mer Stäng

Varje person lär sig i sitt eget tempo. Våra utbildningsprogram tar hänsyn till det. War Childs pedagogiska spel har nämligen utvecklats så att barnens egna resultat bestämmer när de är redo för att lära sig något nytt. Individanpassad utbildning med andra ord. På så sätt blir barnen mer inspirerade att ta nästa steg för att lära mer.

Meisje Laila leert dankzij War Child tabletonderwijs van Can't Wait to Learn_War Child Libanon_200820

Att använda sin kunskap i praktiken

Läs mer Stäng

På ett lekfullt sätt lär sig barnen att läsa och räkna. De upptäcker hur de kan använda sin nya kunskap i praktiken. I spelet öppnar de till exempel en liten butik. Eller så hjälper de en granne att valla getter. På så sätt stannar kunskapen lättare kvar, och barnen lär sig hur de kan bidra med sina nya färdigheter.

Varje barn har rätt till utbildning, även de som växer upp i krig. Genom utbildningsprogram ger vi barn i krig en ljusare framtid.

Så kan barn i krig fortsätta sin utbildning på surfplattor

Kunskap är makt. Det låter som en cliché, men för barn som växer upp i krig och konflikt så är utbildning nyckeln till att bygga sig en bättre framtid. Därför utvecklade vi, tillsammans med ett antal internationella partnerorganisationer, Can't Wait To Learn. Med hjälp av surfplattor, inkluderade instruktionsfilmer och skräddarsydda interaktiva spel så kan barn få den utbildningen som de har rätt till.

“Barnen har kul och är enormt motiverade. Att lära blir en positiv upplevelse."
Kate Radford, Projektledare Can't Wait to Learn
Emilie krijgt onderwijs met War Child Can't Wait to Learn in Oeganda_ War Child Oeganda_200228

Barnen lär sig snabbt genom spännande utbildning

Foto: War Child

Meisje Laila leert dankzij War Child tabletonderwijs van Can't Wait to Learn_War Child Libanon_200820

Barn i Libanon deltar i Can't Wait to Learn

Foto: War Child

Förstärka befintliga utbildningssystem

Våra utbildningsprogram ansluter till, och förstärker, befintliga utbildningssystem. Därför samarbetar vi med Utbildningsdepartementet i de länder där vi driver projekt. Vi stöttar när ett land eller en region inte kan ge utbildning till varje barn. Då upprättar vi alternativa läroplatser, eller organiserar extralektioner för dessa barn.

Can't Wait to Learn (på engelska)

Vi finns där vi behövs som mest

På våra läroplatser fokuserar vi främst på barn som är mest utsatta och därför ofta är sårbara. Vi ser till att de inte kommer efter för mycket, och kan återgå till sin vanliga utbildning så snabbt som möjligt. Det gör vi till exempel med hjälp av pedagogiska spel. Men också genom att stötta lokala lärare för att på så sätt öka kvalitén på den lokala utbildningen.