We Can Do IT!

War Child i Sverige och IBM Sweden inledde ett långsiktigt samarbete i Sverige 2021 med en pilot av utbildningsprogrammet ‘We Can Do IT!’

Vill du lära dig mer om IT?

We Can Do IT! är ett digital program för dig som identifierar dig som tjej med migrationsbakgrund mellan 16 och 24 år. Nästa omgång börjar i oktober, anmäl dig här.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till sofie.holmstrom@warchild.se

Med stöttning av mentorer från IT-företaget IBM kan du under 14 veckor få en introduktion till IT och lär dig mer om säkerhet och IT, Design Thinking och programmering.

We can do IT! omfattar ungefär två timmar i veckan och innehåller föreläsningar och workshoppar. Programmet är helt digitalt med två valfria fysiska träffar hos IBM i Stockholm för att starta och avsluta programmet.

För att vara med behöver man kunna prata och förstå engelska och vara nyfiken på att lära sig mer om IT och IT-branschen.

Nätverket

Har du varit med i We Can Do IT? och vill få uppdateringar, tips och information? Då kan du anmäla dig till vårt nätverk här.

“Jag förstod väldigt lite av IT och hade inte vågat plugga IT. Alla sa att det var mest för killar. Nu har jag lärt mig genom ‘We Can Do IT!’ vad man kan jobba med och allt spännande som finns inom IT."
Rozy, deltagare i pilotomgången.
War Child Sweden_We Can Do IT_220803

it_logga_webb.jpg

I programmet får tjejer med erfarenhet av migration ökade kunskaper om IT samt stöd från en mentor som arbetar på IBM. Målet är att fler tjejer ska inspireras och motiveras till en framtid inom IT. Utöver IT-relaterat innehåll ger programmet även kunskap om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar.

Genom samarbetet vill vi bidra till mer kompetens och en mer tillgänglig IT-sektor, som har ett stort behov av att rekrytera de närmsta åren. Samtidigt bidrar det på sikt till en bransch med mer mångfald.