Hjälp oss stötta barnen som drabbats av jordbävningen

När krisen slår till är det barnen som är mest sårbara. I det här fallet är det barn som redan lever med effekterna av krig och konflikter.

Över 30 000 människor har dött efter en förödande jordbävning i Syrien och Turkiet och dödssiffran stiger. Tusentals barn har förlorat allt mitt i en iskall vinter och en pågående konflikt. War Child arbetar redan med partnerorganisationer på plats i Syrien, redo att stötta där det behövs som mest.

Hjälp oss genom att swisha en gåva.

Jag vill ge amount frequency

Mobilnummer

Genom att använda tjänsten godkänner du Användarvillkoren och Integritetspolicyn. Du kan läsa mer om hur vi använder dina ekonomiska uppgifter här.

300 kronor kan gå till varma vinterkläder till barn som förlorat allt.

650 kronor kan förse barn med psykologisk första hjälpen så att de får bearbeta sin upplevelser.

War Child Alliance_Earthquake_Syria_girls_and-adult20230208

Tusentals familjer har förlorat sina hem efter den förödande jordbävningen

Foto: AFP

Vad har hänt

Tidigt i måndags morse drabbades Turkiet och nordvästra Syrien av en jordbävning med magnitud 7,8, en av de kraftigaste skalv som drabbat regionen på över hundra år. Bara några timmar senare inträffade ett andra kraftigt skalv som hindrade räddningsinsatserna Över 30 000 människor har förlorat livet och tusentals fler är skadade. Dessa siffror väntas öka dramatiskt i takt med att den verkliga omfattningen av förödelsen blir tydlig. I Syrien kämpar barnen redan för att överleva en brutal konflikt och en hård vinter. Nu har denna katastrofala händelse förstört bostäder och viktig infrastruktur. Situationen är desperat.

War Child är på plats

War Child samarbetar med partnerorganisationer på plats i Syrien. Den högsta prioriteringen för vår lokala personal är att tillhandahålla stöd till drabbade barn och deras familjer, inklusive mat, kläder och psykologisk första hjälpen. War Child jobbar även för att skapa trygga utrymmen för barn som har förlorat allt.

Vi är i enormt behov av ditt stöd. Ge en gåva i dag.