War Child finns på plats i Palestina för att skydda barnen

18 maj 2021

RS19762_191209_WCH_OPT_Silwan_Portrait03_TH_002-lpr.jpg
De senaste veckorna har över 50 barn dödats och många fler har skadats eller arresterats i östra Jerusalem, Västbanken och Gaza. Situationen är fortsatt spänd och våldet eskalerar timma för timma. War Child uppmanar alla parter att stoppa våldet och skydda barnen.

Palestinier har protesterat mot att familjer tvingats bort från sina hem i östra Jerusalem. Dessa protester har mötts med våld från israelisk polis och styrkor, vilket har lett till att hundratals människor skadats och dött, däribland många barn.
– Effekten av det ökade våldet mot barn och ungdomar är förödande – både när det gäller deras fysiska säkerhet och psykosociala välbefinnande, säger Maha El-Sheikh, ansvarig för War Child i Palestina.

– Barn växer upp med ett ständigt hot om våld och konflikt. De är inte säkra hemma, i skolan eller på böneplatser – inte någonstans. Som resultat mår många barn och unga psykiskt dåligt, dessutom har läget redan förvärrats av pandemin. Det finns en växande känsla av hopplöshet som är mycket oroande och farlig.

War Child fortsätter tillsammans med lokala organisationer att stötta barn och familjer på Västbanken och i Gaza. De kommande veckorna kommer våra insatser utökas för att kunna förse så många som möjligt med psykosocialt stöd.

STÖTTA WAR CHILDS ARBETE GENOM ATT SWISHA TILL 900 55 47.
MÄRK GÅVAN MED “AKUT”.
Pengarna går till War Childs katastroffond som just nu gör så att vi kan utöka våra insatser i Palestina.

Barn ska aldrig leva i skräck och bör alltid skyddas från alla former av våld. War Child uppmanar de israeliska myndigheterna att fullfölja sina skyldigheter enligt internationell humanitär rätt – inklusive FN:s barnkonvention.

Alla parter bör omedelbart stoppa det brutala våldet mot civila och sluta utsätta barn och unga för risker. Det bör finnas obehindrad tillgång till humanitärt stöd, inklusive Covid-19-vaccination, särskilt för barn och andra utsatta grupper.
– Om inte våldet upphör, kan ännu fler barn dödas eller skadas de närmaste dagarna, varnar El-Sheikh.