Klas Bergling och Anki Lidén tilldelas War Child Award

14 november 2022

War Child Sweden_war_child_award_221114
Årets War Child Award går till Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation, för deras enastående insatser för barn och ungas psykiska hälsa. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 12 november.

Årets War Child Award går till Klas Berling och Anki Lidén, grundarna av Tim Bergling Foundation, för deras enastående insatser för barn och ungas psykiska hälsa. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 12 november.

-Jag är otroligt glad och rörd över den här utmärkelsen. Vi vet att Tim Bergling Foundation gör skillnad. Det här är ännu ett bevis för det, säger Klas Bergling vid prisutdelningen.

Motiveringen lyder:

”Genom att grunda Tim Bergling Foundation har Anki Lidén och Klas Bergling gjort banbrytande insatser för att förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga. Deras outtröttliga engagemang har stärkt skyddsnäten och bidragit till att rädda liv. Tim Bergling Foundation har gett ett viktigt bidrag till att barn och ungas mående idag uppmärksammas på ett helt nytt sätt i den offentliga debatten och inom politiken. I en tid av snabbt växande utmaningar för unga människor har Anki och Klas haft modet att lyfta fram nya insikter i frågan och de har medverkat till att minska stigmat kring psykisk ohälsa.”

“Jag är otroligt glad och rörd över den här utmärkelsen. Vi vet att Avicii Foundation gör skillnad. Det här är ännu ett bevis för det."
Klas Bergling

Tim Bergling Foundation skapades av Klas Bergling, Anki Lidén och deras familj efter Tim Berglings död, även känd som Avicii – en av de mest hyllade och älskade producenterna/utövarna/låtskrivarna inom modern musik. Tims föräldrar har gett stiftelsen ett betydande bidrag från hans egendom och kommer att styra intäkterna från framtida Avicii-projekt och det postuma albumet ”TIM” (2019) till stiftelsen.

Tim Bergling Foundation förespråkar ett erkännande av självmord som en global hälsokris och arbetar aktivt för att ta bort det stigma som är kopplat till självmord och psykiska hälsofrågor. Något som går hand i hand med War Childs vision om en värld där alla barn får växa upp till trygga vuxna.

-Det känns bra att rikta strålkastarljuset mot de fantastiska insatser som Klas Bergling och Anki Lidén gjort för barn med psykisk ohälsa. Vi vill med priset visa på deras ovärderliga insatser och på att deras engagemang gör skillnad. Tillsammans kan vi förbättra situationen för barn som behöver stöd, säger War Childs generalsekreterare Peter Brune.

Priset delades ut av Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin, som fick priset förra året för ett arbetsliv i barnens tjänst. Värd för galan var IT- och kommunikationsföretaget Consid som är partnerföretag till War Child.

War Child Sweden_war_child_award2_221114

War Child Award 2022

Foto: Consid