warchild

War Child till Peace & Love-festivalen med kampanjen #därförbryrjagmig

June 27, 2018

War Child besöker för andra året i rad Borlängefestivalen Peace & Love. Under festivalen anordnar War Child ett panelsamtal och kampanjen #därförbryrjagmig. Fokus för kampanjen är varför, eller varför inte, man ska engagera sig. I samhället. Världen. Eller frågor man själv tycker är viktiga.

– Det är lätt att stänga av och känna att man inte kan göra någon skillnad. Men så är det inte. Tillsammans kan vi påverka och förändra världen, både i det stora och i det lilla, säger Emilia Molin, generalsekreterare på War Child.

War Child har bjudit in flera viktiga profiler till ett panelsamtal under festivalen. Faisa Jama Nur, 16 år och ordförande i Borlänge ungdomsråd, Maslah Omar, Årets Dalahjälte och Rebecca Bergman från Fryshuset Borlänge. Samtalet äger rum på Peace & Love-festivalens budskapstorg fredagen den 6 juli. Tillsammans vrider och vänder deltagarna på varför, eller varför inte, man ska engagera sig i de frågor som ligger varmt om hjärtat.

Även i år är War Child Peace & Loves budskapspartner. Under festivalen hittar besökarna organisationen vid festivalens entré. Här finns möjlighet att skriva på War Childs budskapsväggar, ta ett foto med sina kompisar i fotomaskinen och prata om stora som små frågor. Vill man bidra till War Childs arbete utan att vara på festivalen, går det att stötta organisationens insamling på Facebook.

– Peace and Love är vad barnen och världen behöver mer av. Inget barn ska växa upp i krig, säger Emilia Molin, generalsekreterare på War Child.
Om War Child

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..