warchild

War Child sätter upp stödprogram för flyktingar från Venezuela

April 4, 2019

Venezuela som en gång i tiden var Sydamerikas rikaste land är nu nära en kollaps. Sedan 2015 har omkring 3 miljoner människor flytt landet på grund av den politiska och ekonomiska krisen.

Över en miljon av de venezolanska flyktingarna har sökt sig till Colombia där War Child varit aktiva sedan 2016. I Bogota och närliggande förorter har War Child upprättat akut stöd för de mest utsatta barnen från Venezuela och deras familjer.

War Child stöttar barn och unga samt deras familjer med utbildning kring vilka risker de kan utsättas för samt vilka rättigheter de har.  Vi jobbat även aktivt för att hjälpa ungdomar att hitta arbeten som en väg till en mer stabil framtid.

På War Childs trygga platser får barn och unga även stöd att bearbeta sina upplevelser. Genom aktiviteter som fokuserar på lek och sport får barnen en chans att hantera känslor och prata om vad de varit med om. Som alltid arbetar War Child med utarbetade metoder inom psykosocialt stöd för att ge barnen den bästa förutsättningen att bygga upp sin motståndskraft.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..