warchild

War Child nominerade till Naturbonusen

June 2, 2020

War Child är en av nio finalister i Naturkompaniets tävling Naturbonusen. Det är War Child och Friskis&Svettis Södertäljes samarbete Naturkraft som är nominerat och som nu har chansen att vinna en summa pengar för att kunna fortsätta driva och utveckla projektet. 

Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet deras medlemmar handlar för under ett kalenderår till ett natur- eller miljövårdsprojekt. Sedan starten 2011 har de skänkt över 12 miljoner kronor till olika organisationer som verkar för att främja friluftsliv samt bevara naturen och dess djurliv

För många i Sverige är det en självklarhet att ha fri tillgång till naturen, att kunna hämta energi där och känna lugnet som bara stillheten i naturen kan ge. Men för många ungdomar som lämnat krig och konflikt bakom sig är detta en ny värld. Naturen kanske känns främmande och begrepp som allemansrätten är något helt nytt.

För att ge dessa ungdomar tillgång till naturen och låta dem uppleva alla positiva effekter naturen har på vårt mående så startade War Child projektet Naturkraft tillsammans med Friskis&Svettis Södertälje. Samtidigt får ungdomarna kunskap om sina rättigheter och skyldigheter i naturen, om allemansrätten och värdet i att ta hand om naturen på bästa sätt. Dessutom är ger projektet ungdomarna en möjlighet att lära känns Sverige och att få träna på svenska.

MER OM NATURKRAFT

I projektet Naturkraft får nyanlända ungdomar och ledare från Friskis&Svettis tillsammans utforska den svenska naturen. Genom engagerande aktiviteter så som vandring, skridskoåkning och kajakpaddling utvecklas ungdomarna till tryggare individer. Projektet avslutas med en flerdagars hajk med övernattning.

War Childs evidensbaserade metoder för psykosocialt stöd är välbeprövade och har utvecklats i fält under mer än 20 år. Genom att kombinera psykosocialt stöd med natur och motion vill War Child och Friskis&Svettis ge de unga verktyg för ett ökat psykiskt välmående och en starkare motståndskraft mot framtida utmaningar.

Ledarna från Friskis&Svettis genomgår en gedigen utbildning hos War Child som ger dem insikt i ungdomarnas situation och kunskap om War Childs metoder. Några av de teman som är centrala i projektet är samarbete, respekt, stresshantering och vänskap. Målet är att ungdomarna själva ska känna sig bekväma att vistas i skog och mark samt få insikt i den positiva inverkan som naturen har på vårt psykiska välmående.

Det är medlemmarna i Naturkompaniets kundklubb som utser vinnarna och omröstningen startar senare i juni. Här kan ni läsa mer om Naturbonusen hos Naturkompaniet.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..