warchild

160 miljoner barn världen över växer upp i krig. Rädslan som de upplever kan förfölja dem resten av livet, långt efter att kriget är slut. Bilderna från kriget spelas upp, igen och igen. Men War Child finns där och stöttar barnen så att de kan hantera sin rädsla. Så att de kan ”ta en paus från allt” som ett av barnen beskrivet det.

Vi skapar trygga platser för barnen. Och när barnen inte kan samlas som vanligt på grund av coronapandemin så ser vi till att de ändå känner sig säkra. Vi når dem i flyktinglägren, hemma eller utomhus. Självklart på ett säkert sätt. Om vi inte kan träffa dem når vi barnen via telefon. Det hjälper så att de inte känner sig ensamma. Vårt fokus ligger på psykosocialt stöd, utbildning och skydd. Tre förutsättningar för att barn som upplevt krig ska kunna växa upp till trygga vuxna och skapa en ljusare framtid.

Men vi klarar inte det här utan din hjälp. War Child finns på plats i 17 länder, från Libanon till Colombia. Innan året är slut vill vi få in resurser för att stötta 3 000 barn till! Så att de kan få växa upp utan att vara rädda. Hjälper du oss?

För 250 kronor kan du ge ett barn ett paket med spel och övningar. Då kan de koppla av en stund. För barn måste få vara barn.

Med en gåva på 350 kronor ger du ett barn fyra månaders undervisning, skydd och psykosocialt stöd. En förutsättning för att få en tryggare framtid.

En gåva på 2 000 kronor gör det möjligt att intensivutbilda lokal personal så att de kan stötta med psykosocialt stöd.

 

Laddar..