Together

Det första projektet som startade i Sverige var mentorskapsprogrammet Together, som är ett samarbete mellan War Child, Scania och Södertälje kommun.
War Child Sweden_Together_220803

togehter_logga_webb.jpg

Projektet

Projektet ger nyanlända tonåringar i Södertälje en möjlighet att bearbeta sina upplevelser av konflikt och flykt, och träna på struktur och samverkan. De får också viktig vuxenkontakt genom sina mentorer, som alla är anställda på Scania. Ungdomarna får även delta i föreläsningar och studiebesök på Scania. Till grund för projektet ligger War Childs psykosociala metoder.

Både ungdomar och mentorer har uttryckt positiva omdömen av Together. Ungdomarna skapar bra kontakter i vuxenvärlden, får träna på svenska och lär sig mer om hur Scania arbetar. För flera ungdomar har projektet även lett till sommarjobb på Scania. Mentorerna ser initiativet som ett sätt att ge av sin tid och sitt engagemang för att skapa ett bättre lokalsamhälle.

Jobbar du på Scania och vill bli mentor? Läs mer här.

“Det är helt fantastiskt! Man får lära känna många nya kompisar och prata mycket svenska, som jag behöver."
Ungdom
“Together har gett mig mycket självinsikt men framför allt glädjen och nöjet att träffa ungdomar och personer som brinner för att hjälpa människor!"
Mentor