warchild

Peter Brune ny generalsekreterare för War Child

February 22, 2019

Foto:Axel Öberg

Peter Brune tillträder som ny generalsekreterare för biståndsorganisationen War Child. Han har sedan mitten av 90-talet arbetat med freds- och biståndsorganisationer, både i Sverige och internationellt.

Peter Brune kommer närmast från Individuell Människohjälp där han bland annat varit chef för Internationella avdelningen. Han är också en av initiativtagarna till den uppmärksammade ”fredsmetallen” Humanium Metal.

Under sin första vecka på War Child har Peter fått ta del av War Childs arbete i Libanon där han besökt några av organisationens projekt i Beekadalen.
– Vi fick möta syriska barn som varit på flykt sedan 8 år och som lever under riktigt svåra omständigheter. Det var otroligt inspirerande att se hur barnen med hjälp av War Child ges förutsättningar att bearbeta vad de varit med om. Men också att se hur det hjälper dem bli tryggare och starkare i en fortsatt svår vardag, säger Peter Brune.

Peter har huvudsakligen arbetat i Latinamerika, inte minst med FN:s utvecklingsprogram UNDP, i ett centralamerikanskt program för vapenkontroll. Med ett tydligt mål att stärka War Childs position som barnrättsorganisation går Peter Brune in som ny generalsekreterare.
– Det är en fortsatt viktig utmaning för biståndsorganisationer att förstärka förmågan att arbeta förebyggande. Och eftersom barnen är vår framtid är det av stor vikt att fokusera på deras rättigheter. Jag gillar det uttrycket som War Child har myntat – tillsammans tar vi kriget ur barnen.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..