warchild

Peace of Art på Malmö Centralstation 23-25 maj

April 29, 2019

Peace of Art är en interaktiv workshop för barn i Sverige och i Libanon. Som vinnare av andraplatsen i eventtävlingen Jernspiran vill vi uppmärksamma världens viktigaste personer, barnen. I eventet som pågår under tre dagar på Malmö Centralstation får barn mötas och publiken får ta del av War Childs  arbete på ett lekfullt och kreativt sätt.
Med teknikens hjälp förenar vi barn i Sverige med barn i världen! På plats skapas konst över gränserna. En teckning som påbörjas i War Childs Safe Spaces i norra Libanon avslutas i södra Sverige, på Malmö centralstation! Här kan barnen också hälsa på varandra via Skype och visa upp vad de ritat för varandra. Det här händer under eventet:

► Ritverkstad för barn i alla åldrar
► Skype-kontakt med barnen i Libanon som deltar
► Samtal med barnrättsexpert från Libanon
► En möjlighet att lära mer om War Childs arbete i världen … och mycket mer!

I Peace of Art får barn i Sverige skapa och samarbetar med barn på andra sidan jorden. För i konsten och kreativiteten finner man varandra. Där finns en kraft som gör under. Och som skapar en bättre morgondag!

Vill du delta med en skolklass, engagera dig eller veta mer om envetet? Kontakta oss gärna på linnea.aberg@warchild.se

Stort tack till Doodlespot, Quality Hotel The Mill, Holmbergs Tryckeri och S:ta Maria folkhögskola som bidrar till att vi kan genomföra detta event!

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..