warchild

PEACE OF ART

4–5 JUNI 2021

PÅ DJURGÅRDEN I STOCKHOLM

HÄR KAN DU SE ALLA FÄRDIGA KONSTVERK

Peace of Art är en interaktiv workshop för barn i Sverige och i Libanon, Uganda samt Colombia.Den 4–5 juni 2021 så välkomnar vi barn och unga att delta i en interaktiv workshop ute på Djurgården. Teckningar som påbörjats av barn som deltar i War Childs projekt i Libanon, Uganda och Colombia avslutas ute på Djurgården i Stockholm. Tillsammans skapar vi konst över gränserna!

När: fredag 4 juni 10.00–16.00 och lördag 5 juni 11.00–15.00
Var: Djurgården, Stockholm (neder vid vattnet mellan Spritmuseum och Vasamuseet)
Kostnad: Gratis

Det här händer under eventet:

► Ritverkstad för barn i alla åldrar
► Skype-kontakt med barnen i Libanon
► Samtal med War Childs expert från Libanon
► En möjlighet att lära mer om War Childs arbete i världen … och mycket mer!

I Peace of Art får barn i Sverige skapa och samarbetar med barn på andra sidan jorden. För i konsten och kreativiteten finner man varandra. Där finns en kraft som gör under. Och som skapar en bättre morgondag!

De färdiga teckningarna förvandlas sedan till konstverk som visas i en digital utställning.

Några av teckningar, som på ett extra fint sätt visar samarbetet mellan barnen, kommer att bli till inramade konstverk som ställs ut i Stockholm senare i sommar. Vi är otroligt stolta och glada över att den eminenta grupp som väljer ut dessa verk består av:

Stina Wirsén (illustratör och War Child-ambassadör)
Mårten Castenfors (chef för Liljevalchs)
Rozy Kassab (War Childs ungdomsambassadör)
Therese von Blixen-Finecke (verksamhetschef för Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children).

Anmäl dig till Facebookeventet här.

Under fredagen kommer evenemanget främst rikta sig till inbjudan skolklasser. Men eftersom vi håller till ute och kan sprida ut oss så försöker vi självklart se till att alla som vill kan vara med! På lördagen är alla välkomna i mån av plats. Ingen anmälan krävs.

Eventet är kostnadsfritt och vi håller till mellan Spritmuseum och Vasamuseet på Djurgården. Självklart förhåller vi oss till rådande restriktioner och ser till så att evenemanget är säkert för alla.

Vill du besöka oss med din skolklass, engagera dig under eventet eller har du andra frågor? Kontakta oss gärna på info@warchild.se

I samarbete med Drottning Silvias Stiftelse Care About the Children och Liljevalchs.

 

Peace of Art har finansierats av Sida genom ForumCiv. Sida/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens/författarens.

Laddar..