warchild

Coronakrisen har präglat våra liv under ett helt år och pandemin påverkar verkligen alla. Vi håller oss hemma så mycket som möjligt, tvättar händerna och ser till att hålla social distans. Det är en stor psykisk påfrestning för många av oss. Som tur är kan vi se framåt, vaccineringen är igång och hoppet om en någorlunda normal sommar lever. Men så ser verkligheten inte ut för alla.

Coronaviruset fortsätter att spridas snabbt och inga gränser hindrar dess framfart. Och barn i krig drabbas hårt. Pandemin innebär en ny typ av rädsla för dessa barn som många gånger redan genomlevt ofattbara trauman. Den orättvisa fördelningen av vaccin spär på rädslan och osäkerheten.

Många barn har redan förlorat allt i kriget och återigen lever de mitt i en ny kris. Pandemin är långt ifrån över för barn i krig. Låt dem inte genomleva coronakrisen utan stöd!

Med din gåva hjälper War Child barn att känna sig trygga även i denna turbulenta tid, genom att erbjuda skydd, utbildning och psykosocialt stöd.

War Child arbetar med kreativa lösningar så att vi kan fortsätta stötta barn och deras familjer. Vi ser till att barnen får utbildning på distans så att de inte hamnar efter i skolan. War Child ger även psykosocialt stöd, vilket vi vet är extra viktigt just nu. Inget barn får glömmas bort. Utöver vår vanliga verksamhet delar vi ut hygienpaket och ger information om hur man skyddar sig mot viruset.

Dessutom arbetar vi för att påverka beslutsfattare så att de säkerställer en rättvis vaccinationsinsats. Pandemin är inte över för någon förrän den är över för alla.

Även om vi gör vad vi kan, kommer det att ta lång tid innan alla kan återgå till en normal vardag i de länder där vi arbetar. Därför behöver barnen vårt stöd mer än någonsin just nu. Striden mot pandemin är en kamp mot klockan. Vi behöver din hjälp!

Laddar..