warchild

Att arbeta i ett krigsområde är svårt. Vilka kommer vi att möta, vilka konflikter måste vi vara medvetna om? Vilka organisationer är redan på plats? Hur kan vi bäst och mest effektivt göra skillnad på sikt? Och, viktigast, vad krävs för att vi ska kunna bistå så många barn som möjligt? War Child vill hjälpa på ett säkert sätt, utan att negativt inverka på den pågående konflikten eller utsätta människor för fara. Läs mer

KONFLIKTMEDVETENHET

I krigs- och konfliktområden finns, även när det akuta våldet har lagt sig, oftast kvarvarande spänningar som snabbt kan förändra en stabil situation. Därför håller vi oss alltid så välinformerade som möjligt om den aktuella utvecklingen i området. Vi tar aldrig några risker, varken för vår personal eller för barnen som deltar i våra program.

War Child arbetar så noggrant som möjligt för att kunna förutspå förändringar och undvika överraskningar. Vi är måna om att vår närvaro och hjälpverksamhet inte ger näring till konflikten eller skapar nya spänningar i området. Vi gör det genom att erbjuda hjälp på ett ärligt och icke diskriminerande sätt, och genom att alltid vara transparenta avseende våra fredliga avsikter.

Laddar..