warchild

CAN'T WAIT TO LEARN OCH COVID-19

DIGITAL UNDERVISNING

I KRIGSDRABBADE LÄNDER

Barns lärande får inte stanna upp! Hjälp oss ge barn tillgång till utbildning under och efter Coronakrisen. 

VAD ÄR CAN’T WAIT TO LEARN?

War Child driver idag ett beprövat och prisbelönt digitalt undervisningsprojekt som heter Can’tWait To Learn (CWTL). Projektet skapar möjlighet till undervisning via solcellsdrivna surfplattor i konfliktländer, där tillgången till utbildning ofta är bristfällig.

CWTL är utvecklat tillsammans med andra internationella partner. Genom att föra samman teknikens styrka med spelutveckling och forskning i världsklass har vi visat att barn kan lära snabbt och kostnadseffektivt för att ta igen förlorad utbildning. Dessutom är CWTL utvecklat i samarbete med undervisningsdepartement i Jordanien, Libanon, Sudan, Uganda, Chad och Bangladesh och är således anpassat till lokal infrastruktur och till den lokala läroplanen. 

Barn som redan bor i utsatta krigsområden får just nu en extremt begränsad tillgång till utbildning på grund av coronapandemins spridning. Skolor stänger ner och rörligheten begränsas. Detta betyder att nya lösningar behövs för att tillgodose barn och ungas utbildningsbehov. 

Med ett redan välutvecklat utbildningsprojekt har War Child kommit en lång väg men för att kunna tillgodose barnens utbildningsbehov under denna kris behöver antalet surfplattor utökas kraftigt. I vanliga fall samlas barn i grupper för att ta del av utbildningsprojektet. Då detta inte är möjligt just nu behövs fler surfplattor som istället kan levereras hem till barnen. Med er hjälp kan vi se till att fler barn får tillgång till utbildning i sitt hem. Vårt mål är att ge så många barn som möjligt tillgång till CWTL och varje bidrag räknas!

Just nu behövs resurser för att köpa in fler surfplattor så att så att vi kan nå så många barn som möjligt.

HJÄLP OSS GENOM ATT INVESTERA I BARNENS FRAMTID

Swish: 900 55 47
Bg: 900-5547
Pg: 900554-7 

Märk gåvan med “CWTL”

UTBILDNING ÄR LIVSVIKTIG

Under den pågående coronapandemin har i princip alla länder stängt ner skolor och omkring 90% av alla barn i skolålder påverkas av denna nedstägning (UNSESCO 2020). 

Forskning har visat att undervisning är det viktigaste i resan för att få ett bättre liv och 99% av barn som drabbas av krig eller konflikt säger att undervisning är deras prioritet (Save the Children 2015). Som Nelson Mandela sa: Undervisning är det viktigaste vapnet för att kunna ändra världen och genom undervisning kan barnen påverka sin egen framtid. 

Laddar..