warchild

Så påverkas War Childs arbete av Covid 19

War Child fortsätter arbetet med att se till att barn och unga i krigsdrabbade länder får stöd under den pågående pandemin. Vi jobbar bland annat med att sprida korrekt information och dela ut hygien- och pysselkit.

Våra fantastiska medarbetare kämpar varje dag för att vi ska kunna förse barn med utbildning och psykosocialt stöd genom nya lösningar anpassade efter situationen. I War Childs liveblogg kan du läsa mer om hur War Childs insatser ser ut just nu.

Här kan du följa hur War Child jobbar internationellt dag för dag.

 


Rita med Stina Wirsén

För War Child har kreativa uttryck alltid varit en viktig del i arbetet med barn och unga som upplevt krig. Coronakrisen påverkar oss alla och för barn i hela världen är verkligheten lite skrämmande just nu. Att måla och rita kan vara en bra metod för att koppla av och tänka på annat men också för att utrycka sina tankar och känslor. Behöver ni lite inspiration där hemma har vi på War Child nu möjligheten att dela med oss av vår underbara ambassadör Stina Wirséns illustrationer! Klicka på bilden här nedanför för att hitta alla illustrationer. Sen är det bara skriva ut dem och gå loss med färgerna. Bara fantasin sätter gränser!

Prova på War Childs aktiviteter hemma

Efter många år i fält har War Child bred kunskap om vad barn och deras familjer behöver när de lever i utsatthet. Just nu upplever barn över hela världen oro och rädsla på grund av coronaviruset. Därför har våra fantastiska kollegor i Nederländerna gjort War Childs TeamUp-aktiviteter tillgängliga online. Perfekt när man spenderar mycket tid hemma och behöver få utlopp för sin energi! Häng med i våra aktiviteter du med! Klicka på bilden för att komma till aktiviteterna.

 

at
Laddar..