warchild

Missa inte vårens viktigaste musikevent

February 5, 2018

 

 

I mitten av mars går kriget i Syrien in på sitt åttonde år. Den som var sex år när kriget började är nu fjorton, och har förlorat större delen av sin barndom. En barndom man aldrig får igen.

 

Omar Souleyman spelar för War Child 14 mars på Under bron 

I syfte att uppmärksamma barnens situation i kriget, och för att samla in pengar, anordnar War Child den 14:e mars en konsert med den världskände syriska artisten Omar Souleyman på Under Bron i Stockholm. Omar Souleymans unika mix av traditionell Mellanöstern-folklore och elektroniska beats har en enorm lyssnarskara världen över. Under kvällen spelar även en av Sveriges största House-exporter, DJ Axel Boman, tillsammans med DJ Jameszoo (NL), DJ Sam Tiba (FR) samt den svenska DJ-trion Naar. Biljetter kan förköpas på www.warchild.confetti.events.

 

8 Hours for Syria

Konserten ingår som en del av det större evenemanget 8 Hours for Syria, där War Child väljer att uppmärksamma kriget under en hel arbetsdag. Under åtta timmar, en timme för varje påbörjat år, belyses kriget och barnens situation ur olika vinklar. Allt ifrån politik, konst och media till egenupplevda erfarenheter från kriget och perspektiv från War Childs arbete på plats. Hela evenemanget, inklusive DJ-setten och Omars konsert live-streamas via War Child Swedens FB-sida. Där kan man också donera till War Childs verksamhet för syriska barn på flykt.

 

Kriget i Syrien

Syftet med konserten är att uppmärksamma att inbördeskriget i Syrien, i mitten av mars, går in på sitt åttonde år. Ett krig som fram tills idag försatt 12 miljoner syrier på flykt, varav 6 miljoner är internflyktingar. Över två miljoner av dessa flyktingar är barn, barn som War Child arbetar med att stötta genom sina program i framförallt Libanon och Jordanien. Alla intäkter från inträde under kvällen går oavkortat till War Childs arbete med syriska flyktingbarn i Libanon och Jordanien.

Om War Child:
2016 stöttade War Child över 380.000 barn i 14 krigsdrabbade områden. En mycket stor del av vår verksamhet sker idag i länderna kring Syrien och som stöd till de syriska barnen på flykt. War Child erbjuder psykosocialt stöd, skydd och undervisning. Vi ger barnen verktyg att hitta sin egen kraft och att återfå tron på framtiden.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..