warchild

Project Officer

Vill du jobba för ett inkluderande samhälle och höja ungas röster? Då kan du vara War Childs nya Project Officer! Vi växer och behöver anställa en Project Officer inom ramarna av vårt Nationella Program.

Om oss:

War Child stöttar barn och unga med erfarenhet av krig och väpnad konflikt med psykosocialt stöd, skydd och utbildning. Vi finns i 15 länder och förra året nådde våra insatser 215 000 barn och vårdnadshavare. I Sverige registrerades War Child 2016. Här jobbar vi med att samla in medel till War Childs internationella projekt och sedan 2018 driver vi även projekt i Sverige för nyanlända ungdomar. Vårt arbete i Sverige fokuserar på att stärka unga, nyanländas möjligheter till att skapa sig en bra framtid. Våra initiativ främjar välmående, egenmakt och en aktiv fritid samt ger de unga ökade möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Vi tror på samarbetets kraft och samarbetar med aktörer från både civilsamhälle och näringsliv, bland annat Scania, IBM och Fryshuset.

Om tjänsten:

Som Project Officer arbetar du, tillsammans med Head of National Programmes, för att implementera War Childs projekt i Sverige. Du kommer huvudsakligen vara ansvarig för planeringen och genomförandet av initiativ i Södertälje. I rollen är du en viktig förebild för ungdomarna som deltar och ett stöd för volontärer som engagerar sig. Du kommer att utbilda volontärer, planera och genomföra enskilda träffar samtidigt som du ser till att varje träff bidrar till initiativets mål och syfte. War Childs kontor finns i Gamla Stan i Stockholm. Fler av våra initiativ genomförs i Södertälje vilket gör att en stor del av arbetet även kommer att vara förlagt där.

Om dig:

Vi tror att du brinner för ett inkluderat samhälle och att alla människor har samma rättigheter. Du är intresserad av ungdomsfrågor, särskilt när de berör välmående och rätten att göra sin röst hörd. Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, kanske som idrotts-, fritids- eller ungdomsledare. Du har vana av att vara ansvarig för genomförandet av aktiviteter eller projekt. Du är också en riktig ”doer” som ser vad som behöver göras och inte är rädd att själv genomföra det. Du trivs i en ledarroll och den känns naturlig för dig. Vi tror att du är antingen färdig eller är i slutskedet av en utbildning inom områden som är relevanta för tjänsten, exempelvis sociologi eller psykologi.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Krav för tjänsten:

  • Du är minst 25 år gammal.
  • Relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet.
  • Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar.
  • Du är självgående, prestigelös och trivs i en ledarroll.

Meriterande

  • Du kan fler språk än svenska och engelska. Gärna arabiska, persiska eller dari.
  • Du har ett upparbetat nätverk i Södertälje.
  • Du har erfarenhet av inkluderingsfrämjande initiativ sedan tidigare.

Lön enligt överenskommelse. Tjänsten är en projektanställning med start i augusti/september och pågår till 31 december 2021 med goda möjligheter till förlängning. Till början är tjänsten på 50% med goda möjligheter till att utökas till 100% inom kort.

Skicka ansökan med cv och personligt brev senast 2 augusti till embla.kullberg@warchild.se

Laddar..