warchild

Kommunikationsansvarig – vikariat 6 månader

Nu letar vi efter en stjärna som kan vikariera som ansvarig för kommunikation och insamling under hösten 2021, då vår nuvarande kommunikationsansvariga tar tjänstledigt för studier. Du är duktig på kommunikation och har gärna jobbat brett inom området i några år. Extra plus är det om du har erfarenhet från civilsamhällessektorn, med särskild inriktning på internationella frågor ur ett barnrättsperspektiv. Ditt ansvarsområde är att se till att War Child syns i arbetet för barns rättigheter och att driva vårt insamlingsarbete.

I ditt dagliga arbete är målet alltid att samla in pengar till våra projekt och att uppmärksamma barns situation i krig, på ett sätt som får människor att engagera sig. Du arbetar både strategiskt och operativt och ser till att vi når ut genom bland annat sociala medier, webb och press. Du gillar att arbeta i en liten organisation där jobbet är både högt och lågt, men aldrig ensidigt. Hos oss blir du en del av en internationell organisation med kollegor över hela världen. Som kommunikationsansvarig är du också del av War Childs internationella kommunikationsteam, som koordineras av Amsterdamkontoret.

I Sverige är vi är ett team på fyra tillsvidareanställda plus praktikanter, långtidskonsulter och volontärer. Vi sitter i trevliga lokaler i Gamla Stan, även om vi för tillfället mestadels jobbar hemifrån.

Och vilka är War Child? Jo, vi arbetar i 15 krigsdrabbade länder och stöttar barn och unga med psykosocialt stöd, skydd och utbildning. War Child grundades 1995 i Nederländerna och 2016 registrerades vi som insamlingsstiftelse i Sverige. Vi har 90-konto och är medlemmar i Giva Sverige. Vårt mål är att bli Sveriges mest innovativa och kreativa organisation. War Child Sverige samarbetar bland annat med Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, H&M Foundation, IBM och Scania.  

Tjänsten är på heltid, med start i början av augusti och fram till början av februari 2022. Vi ser gärna att du även kan jobba någon vecka i slutet av juni för att få en bra introduktion.

För frågor kring vikariatet är du välkommen att höra av dig till Linnea Åberg som innehar tjänsten nu: linnea.aberg@warchild.se.

Ansökan (CV och personligt brev) mailas till generalsekreterare Peter Brune, peter.brune@warchild.se senast den 16 maj.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.

at
Laddar..