warchild

IKEAs mjukdjur och böcker ger stöd till barn i krig

February 15, 2017

War Child har, som en av sex organisationer, valts ut som partner i projektet. ”Det känns fantastiskt att få vara med i en så här stor kampanj redan vårt första år i Sverige”, säger Emilia Molin, Vd för War Child Sverige, och fortsätter: ”IKEA Foundations samhällsengagemang är djupt imponerande! Tack vare kampanjen kommer tusentals syriska flyktingbarn och barn från andra utsatta samhällsgrupper, kunna återerövra leken i War Childs Safe Spaces i Jordanien och Libanon.”

FN:s barnkonvention slår fast att varje barn har rätt till lek, men i en värld där allt fler barn tvingas fly på grund av krig är det långt ifrån den verklighet som många växer upp i.

“Vi stöttar flyktingbarn i världen, bland dem många som har flytt kriget i Syrien, genom flera utvalda samarbetspartners. Vi är stolta över partnerskapet med War Child, eftersom de, med sin expertis och sitt nytänkande, kan hjälpa till att göra livet bättre för många syriska flyktingbarn. War Childs arbete med att tillhandahålla en trygg miljö där flyktingbarn i Jordanien och Libanon kan leka, lära och utvecklas är fundamental för att kommande generationer fortfarande ska kunna blomstra” säger Jon Spampinato, kommunikationsdirektör på IKEA Foundation.

Andra organisationer som är med i kampanjen är Handicap International Federation, Room to Read, Special Olympics, Rädda Barnen och Unicef. Sedan 2003 har IKEA Foundation stöttat 100 projekt i 46 länder och samlat in 118,8 miljoner euro genom sina årliga in store-kampanjer.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..