warchild

HM Drottning Silvias stiftelse stöttar War Childs arbete för Ukrainas barn

March 10, 2022

War Child tilldelas en halv miljon kronor från HM Drottning Silvias stiftelse Care About the Children. Pengarna går till akuta insatser fokuserade på psykologisk första hjälpen i gränsområdet mot Ukraina.

– Vi är mycket glada över det mångåriga samarbete som vi har haft med War Child, säger Therese von Blixen-Finecke, stiftelsens Verksamhetschef. Vi är särskilt nöjda med det inkluderande sättet att tillhandahålla psykosocialt stöd i drabbade konflikt- och krigsregioner, på ett hållbart sätt. War Child utmärker sig inom området genom att använda evidensbaserade metoder.

War Child stöttar lokala volontärer och ideella organisationer som verkar i gränsregionerna mot Ukraina. War Child finns på plats och tillhandahåller utbildningar i psykologisk första hjälpen för dessa organisationer och skapar även säkra platser för barn.

– Care About the Children har varit väldigt viktiga för War Childs internationella arbete och det betyder mycket att vi nu får extra bidrag för att stötta Ukrainas barn på bästa sätt, säger Peter Brune, generalsekreterare för War Child Sverige. 

 

Läs mer om vad War Child gör på plats och hur du kan stötta.

Här kan du läsa mer om HM Drottning Silvias stiftelse.

 

 

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..