warchild

H. M. Drottning Silvias stiftelse ger stöd till akuta insatser i Beirut

August 25, 2020

Den massiva explosion som skakade Beirut för tre veckor sedan har skapat stor förödelse. Över 300 000 personer har blivit hemlösa och behovet av stöd är enormt. War Child tilldelas nu en halv miljon kronor av Drottning Silvias stiftelse Care About the Children för att kunna utöka sina akutinsatser för de mest drabbade barnen och deras familjer.

Libanon var redan innan explosionen ett land i ekonomisk och politisk kris. Den pågående pandemin har inneburit ytterligare en prövning och den förödande explosionen som drabbade Beirut ställer Libanon inför extrema utmaningar. Stressen och osäkerheten som befolkningen redan levde med ökar drastiskt och behovet av humanitärt stöd är akut. Drottning Silvias stiftelse Care About the Childrens stöd på en halv miljon kronor gör så att War Child kan utöka sina insatser för drabbade barn och familjer i Beirut.

Care About the Children har redan tidigare gett stöd till War Childs insatser för syriska flyktingbarn i Libanon. Syftet med de anslagen har varit att ge psykosocialt stöd till barn så att de kan bearbeta sina trauman.
– Förra året besökte jag War Childs projekt i Libanon och fick se hur viktigt deras arbete är för många barn. När Beirut nu drabbats av denna förödande explosion lever många barn i extrem utsatthet.  Därför känns det angeläget med ett bidrag just nu så att barn och unga kan stöttas på bästa möjliga sätt under denna utmanande tid, säger Susanne Carlzon, verksamhetschef, H. M. Drottning Silvias stiftelse.

Den närmsta tiden fokuserar War Child på stöd till barn som påverkats av explosionen. Med hjälp av bidraget kommer hundra familjer få hjälp att återuppbygga och återvända till sina hem. Familjer med många barn, barn till ensamstående föräldrar, familjer utan inkomst och barn med särskilda behov kommer att prioriteras i arbetet.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..