warchild

CAN'T WAIT TO LEARN OCH COVID-19

DIGITAL UNDERVISNING

I KRIGSDRABBADE LÄNDER

Barns lärande får inte stanna upp! Hjälp oss ge barn tillgång till utbildning under och efter Coronakrisen. 

VAD ÄR CAN’T WAIT TO LEARN?

War Child driver idag ett beprövat och prisbelönt digitalt undervisningsprojekt som heter Can’t Wait To Learn (CWTL). Projektet skapar möjlighet till undervisning via solcellsdrivna surfplattor i konfliktländer, där tillgången till utbildning ofta är bristfällig.

CWTL är utvecklat tillsammans med andra internationella partner. Genom att föra samman teknikens styrka med spelutveckling och forskning i världsklass har vi visat att barn kan lära snabbt och kostnadseffektivt för att ta igen förlorad utbildning. Dessutom är CWTL utvecklat i samarbete med undervisningsdepartement i Jordanien, Libanon, Sudan, Uganda, Chad och Bangladesh och är således anpassat till lokal infrastruktur och till den lokala läroplanen. 

Barn som redan bor i utsatta krigsområden får just nu en extremt begränsad tillgång till utbildning på grund av coronapandemins spridning. Skolor stänger ner och rörligheten begränsas. Detta betyder att nya lösningar behövs för att tillgodose barn och ungas utbildningsbehov. 

Med ett redan välutvecklat utbildningsprojekt har War Child kommit en lång väg men för att kunna tillgodose barnens utbildningsbehov under denna kris behöver antalet surfplattor utökas kraftigt. I vanliga fall samlas barn i grupper för att ta del av utbildningsprojektet. Då detta inte är möjligt just nu behövs fler surfplattor som istället kan levereras hem till barnen. Med er hjälp kan vi se till att fler barn får tillgång till utbildning i sitt hem. Vårt mål är att ge så många barn som möjligt tillgång till CWTL och varje bidrag räknas!


DETTA BEHÖVS JUST NU

LÄSPLATTOR 

Totalt behövs 5040 surfplattor till barnen i Libanon, Jordanien och Uganda. Surfplattor som har kapacitet att köra hela utbildningsprogrammet. Nya eller begagnade. Dessa plattor kommer även kunna användas i händelse av andra kriser eller för att bredda CWTL i framtiden.

DONATIONER FÖR ATT KÖPA IN PLATTOR I RESPEKTIVE LAND

Alternativt behövs 852.900 euro för att köpa in plattor och tillbehör samt installera programvaran på dessa. Dessa köps då in lokalt vilket snabbar på processen.

Övriga bidrag är självfallet välkomna. Varje donation är viktig just nu och utöver själva plattorna behövs bland annat pengar till solcellspaneler i Uganda, personal, internetanslutning och andra implementeringskostnader.

 

HJÄLP OSS GENOM ATT INVESTERA I BARNENS FRAMTID

Ge en gåva här!

UTBILDNING ÄR LIVSVIKTIG

Under den pågående coronapandemin har i princip alla länder stängt ner skolor och omkring 90% av alla barn i skolålder påverkas av denna nedstägning (UNSESCO 2020). 

Forskning har visat att undervisning är det viktigaste i resan för att få ett bättre liv och 99% av barn som drabbas av krig eller konflikt säger att undervisning är deras prioritet (Save the Children 2015). Som Nelson Mandela sa: Undervisning är det viktigaste vapnet för att kunna ändra världen och genom undervisning kan barnen påverka sin egen framtid. 

Laddar..