warchild

En språngbräda till framtiden – Back to the Future

February 25, 2021

Sanaa hade aldrig gått i skolan. När hennes mamma hörde talas om projektet Back to the Future hos Terre des Hommes Italys center i Mount Lebanon, var 11-åriga Sanaa plötsligt närmre en chans till utbildning än någonsin.

Efter att ha flytt från Syrien, precis som många andra familjer, anlände Sanaa och hennes mamma till Libanon 2015 och bosatte sig i Kayfoun. I ungefär ett år har Sanaa nu studerat engelska, arabiska och matte, som är hennes favoritämne.

Sanaa får ut mycket av det psykosociala stöd som erbjuds genom Back to the Future. ”Programmet har många bra delar” säger hennes mamma och berättar om de många komponenter som ingår i programmet.

Tots att pandemin påverkar mycket så menar Sanaas mamma att det fortfarande funkar lika bra. Enligt henne anstränger sig lärarna minst lika mycket för att Sanaa ska få lika bra stöd som när hon var på plats i skolan.

Även om mat, skydd och sjukvård är stora behov just nu så är tillgången till utbildning en väldigt viktig del, både för barnen och föräldrarna. Sanaas mamma har varit väldigt involverad i sin dotterns utbildning och har haft många frågor om hur det går för Sanaa och hur hon anpassar sig till det nya sättet att få utbildning.

”Varje mamma älskar såklart att se att det går bra för sitt barn” säger Sanaas mamma när hon får frågan om hennes vision för Sanaa. Back to the Future ger hennes dotter en viktig språngbräda för att komma vidare med sin utbildning och sin framtid. Och Sanaa kan sannerligen vara stolt över sin utveckling. Från att inte kunna alfabetet till att kunna läsa och skriva på bara ett år!

Back to the Future är ett projekt som är grundat av European Union i Libanon, EU Regional Trust Fund in resons to the Syrian crisis och EU Madad. Det implementeras genom ett samarbete mellan AVSI Middle East, Terre des hommes Italy in Lebanon och War Child.

 

 

 

 

 

 

 

 

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..