warchild

Elitryttaren Peder Fredricson är War Childs nya ambassadör

September 18, 2018

 

Den prisade ryttaren Peder Fredricson blir War Childs ambassadör. Peder Fredricson är en av världens främsta hoppryttare och kommer att stötta War Child genom att synliggöra organisationens arbete med barn i krig.

Peder Fredricson rankas som en av världens tio bästa hoppryttare och har under sin karriär kammat hem flera OS-medaljer samt vunnit det prestigefyllda Jerringpriset två gånger. Under hösten påbörjar Peder Fredricson sin roll som ambassadör för War Child som en del i ett långsiktigt samarbete.
– Barn som växer upp i krig går miste om sin barndom. Vi behöver alla göra vad vi kan för att fler barn i världen ska få leka, lära och bara vara barn. Därför stödjer jag War Childs arbete, säger Peder Fredricson.

Internationellt har  många artister och profiler engagerat sig för War Childs arbete med barn i krig, däribland skådespelerskan Carey Mulligan och artisten Sam Smith som ambassadörer. Peder Fredricsons engagemang kommer bestå av att lyfta organisationens arbete och skapa medvetenhet kring barn och ungas situation i krigsdrabbade länder.
– Vi är mycket glada och stolta över att Peder Fredricson är War Childs ambassadör. Peders positiva framtoning, kämparanda och glöd imponerar stort och det går väl ihop med War Childs filosofi om att ge varje barn verktygen för att hitta sin egen, inre kraft, säger Emilia Molin, generalsekreterare för War Child. 

Foto: Karolina Krupa

Tidningen Ridsport skriver om vår nya ambassadör.
Hippson uppmärksammar samarbetet här.
Ridenews skriver om Peders nya uppdrag.
Här skriver Equipage om samarbetet.

 

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..