warchild

Batouls berättelse – Back to the Future

May 7, 2021

Barn har en otrolig förmåga att anpassa sig till nya situationer, speciellt om de får rätt stöd. Batoul är ett lysande exempel på det.

Efter att ha flytt från Syrien 2011 med sina föräldrar och två syskon så hamnade de tillslut i ett läger i norra Libanon. Det var en svår resa som innebar många prövningar för familjen innan de tillslut nådde fram. Den svåra flykten påverkade Batoul mycket, speciellt svårt var det att inte få någon utbildning.

När Batouls föräldrar hörde talas om projektet Back to the Future, tvekade dom inte en sekund att anmäla sin dotter. Att få en bra utbildning har alltid varit en dröm för henne eftersom hon aldrig fått gå i skolan.

Med stor hjälp från läraren Yemen började Batoul ta sig an alla nya uppgifter som utbildningsprogrammet innebär. Yemen såg till så att Batoul fick allt material och videolektioner i tid och stöttade även Batoul i att förstå vad det fanns för mål. De hade kontakt varje dag.

Batouls pappa har också haft en viktig roll i det hela. Eftersom deras tältläger ligger långt från närmsta hus så gick han långväga för att låna tillgång till internet från närmsta granne. Han laddade ner videoklasserna som Yemen skickade, och gick sen hem till Batoul igen så hon kunde fortsätta lära.

Bara efter några veckor hade Batoul gjort stora framsteg och visade en enorm vilja att lära sig mer. Hon älskar att se filmerna som Yemen skickade.
– Hon har utvecklats från en vanlig elev till någon slags superhjälte när det gäller att vara kreativ för att fortsätta lära. Hon ger aldrig upp, säger Yemen.

Till en början så var Yemen frustrerad över alla förändringar som pandemin medförde. Hon var rädd att inte kunna fortsätta göra sitt jobb på ett bra sätt och i slutändan göra sina elever besvikna. Men genom hårt arbete och rätt inställning lyckades hon fortsätta genomföra sitt arbete. Och när hon får jobba med elever som Batoul så blir hon ännu mer angelägen att lyckas.
– Hon motiverar mig och gör mitt arbete lättare, säger Yemen.

Om det finns vilja, så finns det ett sätt. Batoul, hennes pappa och lärare har sett till så att inget ska stå i vägen för chansen till en bra utbildning som blir en ovärderlig tillgång i framtiden.

Back to the Future är ett projekt som är grundat av European Union i Libanon, EU Regional Trust Fund in resons to the Syrian crisis och EU Madad. Det implementeras genom ett samarbete mellan AVSI Middle East, Terre des hommes Italy in Lebanon och War Child.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..