AKUTINSAMLING

Just nu lever över 240 miljoner barn med konsekvenserna av krig och konflikt. Drabbade av krig de själva aldrig startat. Behovet är enormt men tillsammans kan vi göra skillnad. Bidra till vår akutinsamling där pengarna går till de insatser som är som viktigast just nu.

Just nu är läget akut i Gaza! Tusentals barn har dödats. Över 1,4 miljoner människor har tvångsförflyttats på grund av våldet, de flesta har sökt skydd i söder. Men det finns ingen säker plats i Gaza just nu eftersom flygattackerna mot skyddsrum, skolor, sjukhus och hjälpanläggningar fortsätter.

Fram till den 21 oktober har över 200 skolor bombats, varav åtta användes som nödbostäder för internflyktingar.

War Child finns på plats och samarbetar med lokala organisationer för att dela ut hygien-kit. Så snart det är säkert kommer en omfattande katastrofinsats med fokus på skydd och psykosocialt stöd inledas. Bidra till War Childs insatser genom att ge en gåva. Varje krona gör skillnad.

Jag vill ge amount frequency

Mobilnummer

Genom att använda tjänsten godkänner du Användarvillkoren och Integritetspolicyn. Du kan läsa mer om hur vi använder dina ekonomiska uppgifter här.

“Barnen uppvisar somatiska symptom som huvudvärk, feber, magont och kräkningar på grund av den höga stressen och ångesten. I början var det värst under natten på grund av de kraftiga luftangreppen och raketerna. Men nu är både dag och natt helvetet på jorden."
Medarbetare i Gaza
War-Child_Gaza-Attack_Oct2023_231020

War Child Holland_OPT_221214