warchild

1,5 miljoner kronor från CATCH till projekt i Libanon

April 26, 2019

War Child tilldelas drygt 1,5 miljoner kronor av Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children. Bidraget går till projekt i norra Libanon med fokus på utbildning och psykosocialt stöd.

Pengarna som tilldelas War Child kommer att användas för att bedriva projekt i två områden i norra Libanon, Akkar och Baalback-Hermel. Områdena ligger nära gränsen till Syrien där tusentals syriska flyktingar bor. Krisen i Syrien är en av de mest förödande konflikterna i vår tid. Sedan i mars 2011 har hundratusentals människor, inklusive många barn, dödats till följd av kriget. Miljontals har tvingats fly från sina hem och lever under extremt utsatta förhållanden.
– Det var både inspirerande och oändligt sorgligt att se de syriska barnens utsatthet under mitt besök i Libanon i februari. Vi fick på plats se drivkraften och längtan efter en tryggare uppväxt hos de barn som våra insatser riktar sig till. Det är fantastiskt roligt att Drottning Silvias stiftelse har valt att ge stöd till vårt arbete, säger Peter Brune, generalsekreterare på War Child i Sverige.

Programmet inriktar sig på barn och unga i åldrarna 10-18 år. Omkring 4000 barn nås genom initiativet och även betydelsefulla vuxna i deras omgivning. I projektet läggs även stor vikt vid att engagera lokalsamhället för att skapa en tryggare tillvaro för barn och unga i Libanon.

Sedan början av konflikten i Syrien har War Child gett skydd till syriska barn som påverkats av kriget genom sin närvaro i Libanon. Säkra platser har byggts upp där barnen är skyddade och där de kan träffa kompisar och delta i olika aktiviteter och utbildningsprogram.

Initiativet som finansieras av Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children inleds i juni 2019 och pågår under ett år. Det övergripande målet med projektet är att bygga upp motståndskraften hos barn och unga så att de kan hantera framtida utmaningar och växa upp till tryggare vuxna.

Drottning Silvias Stiftelse – Care about the children har en vision att utifrån FN:s barnkonvention verka för en värld där alla barn får sina mest grundläggande behov uppfyllda. De ska få en möjlighet att gå i skolan, få god vård och omsorg, känna trygghet och glädje under sin uppväxt – kort sagt få vara just barn. Läs mer om stiftelsen här.

TILLBAKA TILL NYHETER

Laddar..